Bedankt voor jullie mobilisatie

Op dinsdag 19 december liepen we met 40.000 door de straten van Brussel om te betogen tegen de pensioenshervormingen die de regering ons wil opleggen. Rood, groen en blauw, alle sectoren, samen sprongen we in de bres voor dezelfde strijd, voor verandering!

Wat voor verandering dan? Wel, een waardig pensioen. De liberale minister Bacquelaine wil ons het puntenpensioen opleggen. Een onrechtstreekse manier om ons langer te doen werken. Het zal immers onmogelijk zijn om op voorhand het bedrag van ons pensioen te berekenen. De regering blijft trouwens heel discreet (zelfs té discreet) over de details: welke waarde zal er toegekend worden aan die punten? Wat zullen de pensioensvoorwaarden zijn voor de zware beroepen? Over al deze vragen blijft de regering muisstil. Ze geven ons enkel onsamenhangende informatie.

Tijdens de betoging hebben we van ons laten horen! We zijn erin geslaagd om het politieke discours ongeloofwaardig te maken. De regering kiest voortaan liever voor provocatie en beschuldigt de vakbond ervan de informatie te verdraaien in plaats van antwoord te bieden met échte argumenten. Zo gemakkelijk komen ze er echter niet van af. We zijn van plan om onze strijd voort te zetten en we geven het niet op zolang we onze zin niet krijgen.

 

Meer foto's hier.