Fight For €14: pralines voor Valentijn

Na de geslaagde acties voor Fight For €14 in januari zetten we onze strijd voor een minimumloon van € 14 bruto/uur of € 2.300 bruto/maand verder want alsmaar meer Belgen hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. In België ligt het minimumloon tegenwoordig op € 9,65 bruto/uur of € 1.590 bruto/maand, wat veel te weinig is om deftig van te kunnen leven. Daarom trekken onze Cupido’s vandaag, donderdag 14 februari (12 uur), naar het Muntplein en richten ze hun pijlen samen met ons op een betere levenskwaliteit.

14 februari is een dag die veel mensen graag vieren. Jammer genoeg heeft niet iedereen het geluk om zijn dierbaren te kunnen verwennen. Niet iedereen kan zijn geliefde zomaar trakteren op een etentje, een avondje wellness of een mooie ruiker rode rozen. In plaats daarvan moeten sommige romantische zielen het thuis stellen met een zelfbereide maaltijd tussen enkele kaarsen en één roos in een vaas. Wij vinden dat onrechtvaardig! Iedereen heeft recht op een pleziertje nu en dan zonder iedere euro twee keer te moeten omdraaien.

Onze oplossing is eenvoudig: het minimumloon moet omhoog tot € 14/uur. Meer loon, dat betekent meer mensen die fatsoenlijk kunnen leven, meer economische efficiëntie en meer welzijn.

Daarom worden elke 14de van de maand overal in het land acties gevoerd. Voor deze tweede actie van de campagne Fight For €14 verdelen onze Cupido’s rond 12 uur op het Muntplein pralines en valentijnskaartjes en vragen de voorbijgangers om de petitie van Fight For €14 te ondertekenen. Daarmee willen we iedereen sensibiliseren en laten weten dat een minimumloon van € 14/uur echt noodzakelijk is om een waardig leven te kunnen leiden.

 

meer info: www.fightfor14.be