HORVAL drukt stempel op ABVV congres

Een terugblik op de voorbije vier jaar, politieke en syndicale lijnen uitzetten voor de toekomst, debatteren over de strijd- en actiepunten, strategieën bepalen, de nieuwe syndicaal verantwoordelijken kiezen, de nood aan een effectieve bescherming voor onze delegees in de verf zetten én onze campagne ‘Fight For €14’ voorstellen. Het gebeurde vorige week allemaal op het ABVV congres. Het ABVV is klaar voor de toekomst. SAMEN zal het lukken en SAMEN moet het anders!

‘Fight For €14’ is een campagne gedragen door ons, ABVV Horval. De €14-eis vindt zijn oorsprong in de mondiale ‘Fight For $15’-campagne in de Amerikaanse fastfoodsector. Dit komt overeen met een billijk inkomen van €2.300 bruto op maandbasis. Een minimumloon van €14 is nodig, opdat de Belg kan leven van zijn werk en geen werkende arme is! Op 1 mei was de start van onze campagne en op dit congres deelden we badges en flyers uit, omdat we JOU als ambassadeur willen! Als deel van de brede beweging die deze €14-eis ondersteunt. ‘Fight for €14’ voor een menswaardig bestaan.

Een menswaardig leven, dat is ook wat onze delegees verdienen! De syndicale vrijheden staan vandaag meer dan ooit onder druk. De werkgevers voelen zich gesterkt door de houding van de rechtse regering. Strijdbare delegees worden geviseerd. Als ABVV Horval zullen we blijven vechten voor onze delegees en duidelijk maken dat het geld dat multinationals op tafel leggen NIET de oplossing is! We aanvaarden niet dat onze delegees aangevallen worden door het patronaat op basis van hun syndicaal werk. Hoog tijd voor een wet die delegees echt beschermt en die een afdwingbaar recht op re-integratie voorziet!