12 juni: internationale dag tegen de kinderarbeid

militanten van Cargill GENT;

We vinden het belangrijk dat dit nu gerealiseerd wordt omdat daar nu al sinds 2001 een akkoord over is en op het terrein nog niet veel van in huis is gekomen. We vinden dat een kind een kind moet kunnen zijn en spelplezier moet hebben. Kinderen moeten recht hebben om op school te zitten. Daar kunnen ze zich ontplooien om later een plaats in de maatschappij op te nemen. Vooral uit menselijk oogpunt kunnen we kinderarbeid niet tolereren.

In België heeft Cargill verschillende sites. Sommigen produceren oliën andere chocolade. Eenmaal in het jaar hebben we een gemeenschappelijke ondernemingsraad om de economische informatie te bespreken. Daar krijgen we zicht op de totale cijfers en de toekomstvisie van de onderneming. Dit dossier vinden we dan terug in de kostprijs van de grondstoffen nl de cacao om de chocolade te maken. Voor ons is dit belangrijk genoeg om op deze bijeenkomst de vraag te stellen :

Wat gaat de onderneming doen om voldoende druk uit te oefenen bij de producenten (leveranciers) om binnen 18 maanden geen kinderarbeid toe te laten op de Cacaoplantages ?

We zijn benieuwd naar het antwoord van de directie.

Horval West-Vlaanderen:

Downloads

BijlageGrootte
postkaart164.94 KB
affiche179.27 KB