LEKKERE CHOCOLADE, JA! MAAR WEL EERLIJKE CHOCOLADE!

Pasen, je zal zeer waarschijnlijk chocolade eitjes kopen voor je kinderen.

We kennen allemaal het circuit dat de chocolade zal volgen: na je aankoop, zal het snel in kinderbuikjes verdwijnen. Maar weet je ook welk circuit het afgelegd heeft vooraleer het in de winkel ligt?

België staat overal ter wereld bekend als het land van de chocolade. Heb jij nagekeken of de chocolade die je gaat aanbieden, Belgische chocolade is of dat ze daarentegen geproduceerd werd door één van de ondernemingen die de productie gedelokaliseerd heeft.

Want, kinderen worden geacht chocolade te eten, niet te maken! Ben jij er zeker van dat het geen kinderen waren, die gedwongen werden cacaobonen te oogsten in Afrika? De grootste exporteur van cacaobonen is Ivoorkust. Geraakt door de situatie van de kindarbeiders, om niet te zeggen slaven in Ivoorkust, heeft ABVV HORVAL een project ontwikkeld rond kinderarbeid in de CACAO plantages.

Ken jij het begrip duurzame chocolade?

Duurzame chocolade wordt geproduceerd onder ethische omstandigheden in alle stadia van de teelt, oogst en verwerking.

We hebben jouw steun nodig om onze strijd in dit domein te versterken.

De eerste 10 kameraden die een mail sturen naar silvie.marien@horval.be met als onderwerp: “Ik eet eerlijke chocolade”, ontvangen een zakje chocolade uit Ivoorkust dat op duurzame wijze geproduceerd is.

HORVAL wenst je een vrolijk paasfeest