ABVV HORVAL steunt de werknemers van AB InBev wereldwijd

In ons land kunnen we prat gaan op tientallen jaren van respectvolle sociale betrekkingen. Uiteraard was het niet altijd even simpel, maar we maken er steeds een erezaak van om de cultuur van het sociaal overleg te respecteren.

De Belgische groep AB InBev is de grootste groep uit de Voedingsnijverheid. We dachten dat AB InBev als speerpuntbedrijf van ons land deze cultuur van respect en overleg zou uitdragen naar alle geografische gebieden waar ze zich vestigt. Dat blijkt echter niet het geval te zijn. We betreuren dit. Onze collega’s van de vakbond CGTP uit Peru hebben ons op de hoogte gebracht van de dreigementen en de intimidaties aan het adres van de stakende werknemers uit het bedrijf BACKUS (brouwerij die behoort tot de groep AB InBev). Als antwoord op de legitieme eisen van de werknemers heeft het bedrijf een «pre-ontslagbrief» gestuurd naar de stakers.

Onze coördinatoren en voornamelijk Patrick Rehan (Gewestelijk Secretaris ABVV HORVAL Luik) en de delegatie van Jupille zijn in actie geschoten en eisten bij de Belgische en Europese directie dat de Peruviaanse groep de vakorganisaties en de uitwerking van de sociale betrekkingen respecteert.

Volgens het laatste nieuws zou het bedrijf Backus ermee akkoord gaan om de stakende werknemers niet te ontslaan, maar in de plaats daarvan te straffen door hen twee maanden loon af te houden. We hebben hier te maken met een ware patronale aanval op de werknemers. Deze praktijken zijn onaanvaardbaar! ABVV HORVAL eiste een snelle reactie van AB InBev om de directie van deze brouwerij, wiens handelingen niet meer van deze tijd zijn, tot de orde te roepen.

We kondigden jullie enige tijd geleden al aan dat ABVV HORVAL een nieuw syndicaal samenwerkingsprogramma heeft opgezet met de Colombiaanse biercentrale. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje en in Zuid-Amerika zijn ze heel hoopvol naar ABVV HORVAL toe. Ze hopen immers allemaal dat we kunnen helpen en de actie van de vakbonden kunnen versterken, met name ten aanzien van AB InBev.

België heeft een sociaal overlegmodel dat overal ter wereld benijd wordt. Als vakbond uit de sector zijn we het aan onszelf verplicht om onze rol te respecteren: dit model en de sociale akkoorden versterken en veralgemenen om ervoor te zorgen dat de werknemers en hun vertegenwoordigers gerespecteerd worden.