HORVAL SOLIDAIR MET ZWEEDS HOTELPERSONEEL

ABVV Horval toont zich solidair met HRF, de Zweedse vakbond voor hotel- en restaurantpersoneel, die de slechte arbeidsvoorwaarden in de sector aanklaagt. HRF eist hogere minimumlonen en meer werkzekerheid voor arbeiders in Zweedse hotels en restaurants en diende daarvoor een stakingsaanzegging in. Dankzij internationale steun en nieuwe onderhandelingen is de staking nu van de baan.

Geen respect

De stakingsaanzegging kwam er na het afspringen van de onderhandelingen tussen HRF en Visita, de werkgeversorganisatie van het Zweedse hotel- en restaurantwezen. HRF eiste een loonsverhoging die overeenkomt met de onderhandelde verhogingen binnen de andere sectoren. De winstgevende toeristenindustrie kent in Zweden sowieso al erg lage lonen. De arbeiders die er werken mogen dan ook niet nog verder achterop geraken. Visita was het hier niet mee eens.

Op 19 april zou al het personeel vanaf zes uur ‘s morgens het werk neerleggen in negentien hotels in zes grote steden, waaronder Stockholm, Malmö en Göteborg. Daarbij werd er een verbod ingesteld op het inhuren van interimpersoneel tijdens de staking. “Visita heeft geen respect voor de akkoorden binnen de industrie,” zegt Malin Ackholt, president van HRF. “Het hotel- en restaurantpersoneel heeft recht op dezelfde loonsverhoging die iedereen krijgt en die het resultaat zijn van collectieve onderhandelingen op de Zweedse arbeidsmarkt.”

Nieuw akkoord

Dankzij de stakingsdreiging en de internationale steun werd er op 18 april, twaalf uur voor het begin van de nationale staking, toch een nieuw akkoord voor de komende drie jaar onderhandeld. Belangrijke verwezenlijkingen zijn onder een stijging van het loon voor vaste, fulltime werknemers met 1650 SEK (172 euro), een stijging van 6,5 % van het loon bij overwerk en een aanzienlijke stijging van de laagste lonen zodat deze nu overeenkomen met of zelfs hoger zijn dan de laagste lonen in andere sectoren.