ABVV HORVAL START CAMPAGNE “Fight for €14”.

Welke dag kunnen we beter gebruiken om onze campagne voor een billijk minimumloon te starten dan 1 mei…  het Feest van de arbeid!

 

Waarom een minimumloon richting 14 euro?

De nieuwe loonnormwet legt een keurslijf op waarbinnen kan onderhandeld worden. Dit maakt een rechtvaardige evolutie van de minimumlonen onmogelijk.

Vrije onderhandelingen en indexering moeten een rechtvaardige evolutie van de lonen garanderen, die parallel loopt met de productiviteitswinsten, maar zeker ook met de levensduur.
Een minimumloon van 14 euro is nodig, opdat de Belg kan leven van zijn werk en geen werkende arme is. Spijtig genoeg is er geen garantie dat de laagste lonen hiermee voldoende worden opgetrokken en daarom eisen wij een minimumloon van €14.

De 14 euro-eis vindt zijn oorsprong in de mondiale campagne die gevoerd wordt “Fight for $15” en komt overeen met een billijk inkomen van 2.300 euro bruto op maandbasis.

Deze campagne zal in de loop van de komende weken en maanden meer en meer vorm krijgen en overgaan in een beweging waarvoor ook jij ambassadeur kan worden.  Volg ons dan ook op Horval.be en Facebook.